Pitcairn Islands

Jag har hittat ett nytt favoritland nämligen Pitcairn Island. Pitcairn Island ligger beläget mitt i stillahavet långt öster om australien mellan Peru och Nya Zeeland. Det är c:a 47 km2 stort och är trots de inte det minsta landet till ytan i världen, men kommer på en hedrande 240de plats av jordens 256 länder. Minst är som ni kanske vet Vatikanstaten som är mindre än 1 km2 stort.
Det är är dock inte dess minimala yta som gör det intressant utan befolkningsmängden. Hela 48 personer är boende på ön och där kvalar dom in som världens minsta land.

Hela befolkningen har en arbetskraft på 15 man som till största del säljer egentillverkar frimärken till samlare.
De säljer även lite frukt och fisk som de finns gott av på ön. Varorna måste ros ut i små båtar till de större Skeppen som väntar utanför ön eftersom ön saknar hamn.

Oktober 2004 var enhändelserikt månad för landet då över en fjärdedel av landets arbetskraft alltså (3,75 man) blev arresterade. Det höll på att förstöra hela landets ekonomi eftersom arbetskraften behövdes för att kunna lassa och lossa de stora skeppen.

Landets hela energiförsörjning består av en diselgenerator. Det finns 17 telefoner på ön kopplade till en utågående linje.
Språket i landet är Pitkern som är en blandning av gammal Engelska och Tahitian.

Verkar det inte som paradiset på jorden?


En boende på Ön med sin nyfångade fisk!


Landets flagga

Ett av landets berömda frimärken

Karta

Satellitbild över landetSå känner ni er less på allt folk som springer omkring överallt och är i vägen, ta ditt pick och pack och flytta till världens minsta land Pitcairn Island.
over and out
/sojje


Läs mer om detta fantastiska land och alla andra länder på denna sida!https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/pc.html

Kommentarer
Postat av: mamma

Dit far vi nästa gång

2009-09-05 @ 15:41:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0