tigern å jag

orkar inte blogga så mycket men lite bilder kan jag bjuda på


först en väldigt lugn och försiktig sojje och en respektingivande tigggger


sen tänkte jag försöka vinna lite pluspoäng hos min käre svärfar genom att lägga in en djur bild som jag tagit aldeles själv, duktig pojke!!!!


som ni alla ser så föreställer bilden en helt vanlig thailändsk hund i närbild. Dessa sprang ofta lösa längst stranden och satt vid borden å tiggde mat. Just dena hund hette agator och ägdes av en bestämd men vänlig thaikvinna. Väldigt lik den tyvärr numera sönderavlade rasen själevads präriehunden.

det kommer att komma ett lite längre inlägg om vår resa lite senare så håll ut

over and out/ sojje


nej nej

Det ar enligt en valdigt tydlig Thailandsk lag forbjudet att blogga under semestern sa det kommer inget nytt inlagg innan jag kommer hem.  men jag kan smygpassa pa att beratta att vi har det sjukt nice har borta. snorkling enduro, massage, god mat, bad och solande precis som det ska va.

over and out
sojje


Jonzzonz

Såg på min käre svärsfars blogg att han lagt upp några bilder på Dansband och jag kunde inte undgå att se en om än liten men högst verklig likhet på en av gubbarna i bandet.

Hrm rätta mig om jag har fel och förlåt  pappa och syster lina men är det inte en ihopsmällt variant av er två vi ser här??? ;)


Sedan såg jag åxå något riktigt förvånande! Inte visste jag att hela familjen Jonsson plus min pappa hade ett eget dansband!


Visst är jag någon form av geni på att redigera bilder??? eller hur frugan min? ;)

Over and out
/Sojje


amerikas nästa toppmodell

jag hittade en fin såndäringa internetsida idag med latinska fraser och hittade ett citat som jag tycker passar väl in på bilderna jag nu kommer visa.At ingenium ingens inculto latent hoc sub corpore = Men en väldig begåvning döljer sig i denna ovårdade kropp.

Och tills vi ses igen:

Fiat iustitia pereat mundus= Må rättvisan ha sin gång även om världen går under!


Leksaker!

Har blivit lite inspirerad av en annan blogg.... attans Emma jag måste erkänna att din blogg är klockren! jag känner igen varenda pryl!

kolla gärna in den HÄR 

Nåväl jag  tänker inte knycka din ide' om nostaligi frossa helt av, även om jag gärna skulle vilja.

Men jag kom iallafall att tänka på mina gamla leksaker från min snart bortsprungna ungdom. Leksaksgubbar i form av Batman, Stålmannen, Turtles, Transformers mm. Fantastisk underhållning för en 10 åring( eller hur gammal man nu var) och tänkte att jag måste slänga in lite bilder på de olika gubbarna. Olyckligtvis har jag inte tillgång till mina riktiga gubbar nu när man bosatt sig i Skövde så jag tänker använda mig av dagens kanske bästa hjälpmedel. Nämligen google. Håll tillgodo.På min tid gick även den klassiska Batman och Robin serien på tv då och då. Vilka actionscener som gjordes... Batman och Robin i vackra trikåer klättrandes upp för stadens husväggar. Eller som det egentligen var, golv men kameran var vänd så det såg ut som dom klättrade. Fightscenerna kryddades med hissnande ljudeffekter och ord som "Paff", "Urk", "Swoosh", "Zoff" och "Krach" dök upp i rutan varje gång nån fick sig en smäll. Hissnade spänning helt enkelt. Musiken i serien är även den genial, man blir varm i hela kroppen av denna sorts serier. Titta gärna på klippen nedan.
Klipp 1
Klipp 2

Och så.. kommer vi till Turtles. Vilka minnen... Vad man suttit å nött Turtels på Nintendo 8bit alltså. Denna bild är ren och skär kärlek. Någon som kommer ihåg??Även Transformers hann få en liten del av min ungdom, dock fick jag inte så många som jag ville men den jag hade tyckte jag väldigt mycket om. En enkel bil som man vek ut armar ben och huvud ifrån och woalla!!! Så blev ens bil plötsligt en frän robot! Tokhäftigt!

Nedan en Transformers som kunde förvandla sig till en lastbil!


 


Pitcairn Islands

Jag har hittat ett nytt favoritland nämligen Pitcairn Island. Pitcairn Island ligger beläget mitt i stillahavet långt öster om australien mellan Peru och Nya Zeeland. Det är c:a 47 km2 stort och är trots de inte det minsta landet till ytan i världen, men kommer på en hedrande 240de plats av jordens 256 länder. Minst är som ni kanske vet Vatikanstaten som är mindre än 1 km2 stort.
Det är är dock inte dess minimala yta som gör det intressant utan befolkningsmängden. Hela 48 personer är boende på ön och där kvalar dom in som världens minsta land.

Hela befolkningen har en arbetskraft på 15 man som till största del säljer egentillverkar frimärken till samlare.
De säljer även lite frukt och fisk som de finns gott av på ön. Varorna måste ros ut i små båtar till de större Skeppen som väntar utanför ön eftersom ön saknar hamn.

Oktober 2004 var enhändelserikt månad för landet då över en fjärdedel av landets arbetskraft alltså (3,75 man) blev arresterade. Det höll på att förstöra hela landets ekonomi eftersom arbetskraften behövdes för att kunna lassa och lossa de stora skeppen.

Landets hela energiförsörjning består av en diselgenerator. Det finns 17 telefoner på ön kopplade till en utågående linje.
Språket i landet är Pitkern som är en blandning av gammal Engelska och Tahitian.

Verkar det inte som paradiset på jorden?


En boende på Ön med sin nyfångade fisk!


Landets flagga

Ett av landets berömda frimärken

Karta

Satellitbild över landetSå känner ni er less på allt folk som springer omkring överallt och är i vägen, ta ditt pick och pack och flytta till världens minsta land Pitcairn Island.
over and out
/sojje


Läs mer om detta fantastiska land och alla andra länder på denna sida!https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/pc.html

Efter bara tre månaders äktenskap.....

Är det dax att blicka tillbaka till den lyckgliga dagen. Här kommer en bild så ni ser hur lyckliga vi var ;)


vad jag minns var jag snyggare den dagen! Men jag minns väl fel.


En vecka kvar till Thailand nu, Ida oroar sig för regn men jag hävdar bestämt att det kommer vara soligt Vi får väl se vem som går vinnande ur den striden...
Laddar upp lite peppbilder från förra resan.
over and out
/sojje

senaste nytt!!! höga förväntningar bidrar till drastiska försämringar!

Okej mina ödmjuka, storsinta, begåvade och förhoppningsvis välklädda läsare, och till alla andra.
Ni har nu fått vänta nästan omänskligt länge på ett nytt kittlande inlägg. Tyvärr är jag för närvarande bunden till regel nr 1 i bloggvärlden, som dessvärre allt för många såkallade "antal besökare jägare" drabbats av. Nämligen: Har du inget att skriva så, skriv inget alls. Men jag är inte den som är den, vill ni ha ett inlägg! Så ska ni få ett inlägg.
Tyvärr har jag fortfarande inte så mycket att skriva om, men som min vackra och kloka fru nyss sa till mig när jag beklagade mig på att jag har så lite att skriva om, " Folk läser hellre någonting om ingenting, än om inget"
Jag har efter endast ett par månaders äktenskap lärt mig att det är bäst att följa sin frus råd så därför kommer nu detta. Ett inlägg som är helt random, Någonting om ingenting.

Först en liten bild för att locka till fortsatt intresse.Av erfarenhet blir ett blogginlägg alltid intressant om man lägger in en bild. Vad bilden visar har sällan eller aldrig någon betydelse. För att bevisa min tes slänger jag in en bild av en död lake som spolats iland i en liten kärn i närhet av bettnesand i sommras, under en i övrigt fångstfri fiske dag.

Någon form av humor är också en ingrediens som har betydelse för ett inläggs läsvänlighet. Därför slänger jag in en så kallad " rolig historia"

Hört på Norska radionyheterna: En norsk hellikopter kraschade inatt på en kyrkogård, hittils har man hittat 378 döda.
Om just den där historien är så kul går förstås att diskutera, men även det tycks sakna riktig betydelse, särkilt om folk läst ända hit, då  forsätter de ända till de bittra slutet.
I detta skede av ett inlägg kan de passa att ta in något lite mer seriöst, det kan vara en tanke man burit på, en inväning mot något i samhället som man tycker är fel och vill förändra. Kommer man inte på något kan man helt enkelt slänga in en till bild, folk är som tokiga i andras bilder.

Samuel potter!


Här en bild som min vänliga svärfar gjort av mig som hämd på en elak bild innehållande svärfarshuvud och en get i en smakfull kombination som jag med stor skicklighet tillverkade i paintshop pro.

Detta avslutar dagens inlägg.
over and out
/Sojje


RSS 2.0